dilluns, 2 de gener del 2012

Nines Blythe

Article redactat per Shirahime (moltes gràcies per la teva col·laboració!!!!!)





Nines Blythe

Les blythe van sorgir a principis dels anys 70 a Estats Units comercialitzades per la companyia Kenner, però no van tenir èxit i tan sols van estar a la venta durant un any. No va ser fins trenta anys més tard que van recuperar la popularitat perduda. La productora Gina Garan les va descubrir quan va rebre una Kenner original com a regal i va començar a fer-la servir com a model per a les seves fotografies per tot arreu on anava. A l’any 2000 va publicar el llibre This is Blythe. Un any més tard, la companyia japonesa Takara es va fer amb la llicència per a comercialitzar una nova edició de les nines. Les van fer servir en una campanya publicitària que els va portar un èxit inmediat.

Una blythe medeix uns 28cm, les característiques que la fan especial son el seu cap gros desproporcionat amb el cos, la falta de celles i els ulls, que canvien de color mitjançant un mecanisme de cordes situat darrera del cap. També hi ha el model Middie blythe, que ronda els 20cm i no té mecanisme de canvi de color d’ulls i la Petit blythe que fa uns 11cm i és l’únic model que s’ha comercialitzat directament a Espanya junt amb els ninos de Littlest Pet Shop.

Avui en dia les blythe tenen un gran nombre d’aficionats que no tan sols es dediquen a col·leccionar-les, sinó que també les personalitzen retocant el maquillatge, els cabells, les faccions de la cara, confeccionant roba, creant escenaris per a poder fotografiar-les, és a dir, convertint-les en un art. També han sorgit les trobades internacionals, com la Blythecon del Regne Unit o la de 2012 a Berlin, que reuneix aficionats i artistes d’arreu d’Europa.


Enllaços d’interès

Pàgina web oficial -- http://www.blythedoll.com/index-e.html

This is blythe -- http://www.thisisblythe.com/

Fòrum en castellà dedicat a les nines, principalment Blythe -- http://www.vidasdeplastico.com

Blythecon Europe -- http://www.blytheconeurope.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...